Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Priechod pre chodcov, aký ste ešte nevideli: FOTO Uhádnite, kde sa robotníci v Prahe sekli!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Petr Kučera/architekt)

PRAHA - Toto by dokázali jedine dvaja majstri z rozprávky A je to! Vyzerá to tak, že Praha má svetový unikát. A to v podobe prechodu pre chodcov. Robotníci, ktorí dlažbu ukladali, sa veru "pochlapili".

V Prahe pri renovácii električkovej trate urobili robotníci menšiu chybičku krásy. Pri kladení bielej dražby, ktorá mala tvoriť biele pruhy na prechode pre chodcov, sa príliš nerozpakovali s ich ukladaním. Inak by sa nemohlo stať to, na čo upozornil architekt Petr Kučera na Facebooku.

"Na jednej strane je chvályhodné, že sú rekonštruované električkové trate a upravujú sa prechody. Na druhej strane je smutné, že pri tom často schádza elementárny rozum a pri opätovnom skladaní uličnej dlažby sa dejú takéto veci (a to zďaleka nie ojedinele)," napísal na statude, ktorý mu lajklo až vyše tisíc ľudí.

Priechod pre chodcov, aký
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Petr Kučera/architekt)

Architekta vytočilo ako sa zachádza s verejným priestranstvom v hlavnom meste Česka. "Je vôbec zo strany mesta nejako vymáhateľné, aby bola táto "chyba" opravená?," pýta sa architekt. na záver pridal ironický odkaz súkromníkom, ktorý by zrejme za takúto prácu nedostali ani zaplatené. "Zaujímalo by ma, čo by na tento "pattern" povedal súkromný investor."

Viac o téme: ZebraPrechod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu