Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

India sa zmieta v období dažďov: Záchranári našli niekoľko tiel z nehody tohto týždňa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Záchranári v Indii našli dnes 18 tiel po tom, ako sa uprostred týždňa v období lejakov zrútil na západe krajiny most nad rozvodnou riekou Savitri. Z mosta totiž spadli do rieky dva autobusy a auto. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Úrady sa obávajú, že mŕtvych bude celkovo 23 ľudí. Starý cestný most postavený za britskej nadvlády v Indii, ktorý sa preboril v stredu 3. augusta skoro ráno, spájal indické štáty Maháraštra a Goa. Miesto prehľadáva vyše 100 záchranárov na člnoch, vrtuľníkoch a tiež pešo - pátrajú po prípadných preživších a po vozidlách. "Zatiaľ sme našli 18 tiel, z nich 15 sme identifikovali. Jednou obeťou je vodič autobusu," vyhlásil Sušma Satpute, predstaviteľ samosprávy v okrese Rájgad v indickom štáte Maháraštra, kde sa nehoda stala.

Pátracie operácie brzdí neustály dážď. "Husto prší a rieka sa rýchlo valí, preto je takmer nemožné vojsť do vody a hľadať vozidlá," povedal do telefónu Satpute. Na operácii sa podieľajú miestna polícia, záchranári z krízového útvaru, potápači indických námorných síl a vrtuľníky pobrežnej stráže aj indického námorníctva. Štátne úrady sa dostali pod paľbu kritiky za zlé udržiavanie 88 rokov starého mosta. Hlavný minister štátu Maháraštra Devendra Fadnavís nariadil súdne vyšetrovanie prípadu, ako aj inšpekciu všetkých starých mostov.

Viac o téme: ZáplavyTeláIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu