Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na hlavu Trumpa sa zrútila vlna kritiky: Clintonová sa dočkala silných slov od Obamu

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA)

FILADELFIA - Kandidát Republikánskej strany na post prezidenta USA Donald Trump nemá "ani potuchy" o potrebách pracujúcich či o tom, ako urobiť Ameriku veľkou, uviedol dnes na nominačnom zjazde Demokratickej strany americký viceprezident Joe Biden. Informovala o tom agentúra AP.

"Pokúša sa nám nahovoriť, že mu záleží na strednej triede? Ale, prosím vás. To je len kopa lží," povedal na Trumpovu adresu Biden. "Existuje len jedna osoba, ktorá tu bude pre vás, ktorá tu vždy bola pre vás," povedal Biden o oficiálnej prezidentskej kandidátke demokratov Hillary Clintonovej a pokračoval v kritike Trumpa.

"Nijaký nominant veľkej strany nikdy v dejinách tejto krajiny nevedel o otázkach národnej bezpečnosti menej a nebol menej pripravený ich riešiť," povedal o republikánskom prezidentskom kandidátovi Biden. Trumpa zároveň obvinil, že využíva strach ľudí z Daeš a iných teroristov, pričom nemá nijaký plán, ako urobiť Ameriku bezpečnejšou.

Biden obvinil Trumpa aj z toho, že spojencov USA "podceňuje", ale s "diktátormi", ako je ruský prezident Vladimir Putin, sa objíma. Trump totiž predtým vyzval Rusko, aby "našlo 30.000 chýbajúcich emailov", čím narážal na emaily ktoré Hillary Clintonová ešte ako ministerka zahraničných vecí vymazala zo svojho súkromného servera s odôvodnením, že boli súkromné.

Clintonovú prišiel na nominačný zjazd demokratov podporiť aj bývalý starosta New Yorku a miliardár Michael Bloomberg, ktorý ako nezávislý uviedol, že volí podľa kandidátov a nie "podľa politických nálepiek".Bloomberg rovnako ako Biden nešetril kritikou na adresu Donalda Trumpa, ktorého označil za "podvodníka".

"Som Newyorčan a podvodníka poznám na prvý pohľad," povedal Bloomberg a dodal, že on na rozdiel od Trumpa nezačínal podnikať s miliónovým šekom vo vrecku, ktorý mu dal otec.

Obama podporil Clintonovú

Americký prezident Barack Obama podporil dnes na nominačnom zjazde vo Filadelfii oficiálnu prezidentskú kandidátku Demokratickej strany Hillary Clintonovú a uviedol, že "budúcnosť Ameriky vidí optimistickejšie ako kedykoľvek predtým", napísala agentúra AP.

Na prezidenta Spojených štátov podľa Obamu ešte nikdy nekandidoval nikto kvalifikovanejší, ako je Hillary Clintonová. Nič totiž "nemôže človeka pripraviť na nároky, ktoré na neho klade Oválna pracovňa Bieleho domu, ale Hillary tam bola a zúčastňovala sa na rozhodnutiach, ktoré robí prezident". 

Barack Obama a Hilary
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Delegátov nominačného zjazdu demokratov a voličov Obama vyzval, aby v deň prezidentských volieb hlasovali za Clintonovú, pretože len ona je v tomto nebezpečnom svete zárukou ich bezpečnosti a bezpečnosti ich detí. "Hillary úzko spolupracuje s našimi tajnými službami, diplomatmi a armádou a nevzdá sa, kým Islamský štát nebude zničený," povedal americký prezident, pričom dodal, že Hillary Clintonovú "si nevážia len svetoví lídri, ale aj ľudia, ktorým slúži".

Podľa Obamu kandidátka demokratov na rozdiel od oficiálneho kandidáta Republikánskej strany Donalda Trumpa "svoju prácu dokončí aj bez toho, aby sa uchyľovala k mučeniu alebo k tomu, že bude celým náboženským skupinám brániť vo vstupe do USA". 

Obama kritizoval Trumpa aj za to, že sa usiluje Američanov vystrašiť, aby kľúče od Bieleho domu odovzdali delegátovi Republikánskej strany. Podľa Obamu je Trump presvedčený, že sa mu v otázkach prisťahovalectva a zločinu "podarí vystrašiť dostatočný počet ľudí", pričom naznačuje, že "iba on ako samozvaný spasiteľ dokáže nastoliť poriadok".

Viac o téme: Donald TrumpBarack ObamaHilary Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu