Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čínu zasiahli silné dažde: Minimálne sto ľudí neprežilo vyčíňanie počasia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Na minimálne 114 mŕtvych sa už zvýšil počet obetí silných dažďov, ktoré tento týždeň spôsobili povodne a zosuvy pôdy na severe Číny. Ďalších 111 ľudí je nezvestných, oznámila dnes agentúra DPA s odvolaním sa na čínske úrady.

Záplavy a zosuvy v provincii Che-pej zničili takmer 53.000 domov a ďalších 155.000 poškodili. Zničená bola aj úroda na viac ako 700.000 hektároch poľnohospodárskej pôdy, čím vznikli školy prevyšujúce 16 miliárd jüanov (2,1 miliardy eur). Z najviac postihnutých regiónov muselo byť evakuovaných vyše 400.000 ľudí. V niektorých častiach provincie Che-pej spadlo za necelých 24 hodín až 545 milimetrov zrážok. 

Čínu zasiahli silné dažde:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Intenzívne búrky postihli tento týždeň rozsiahle oblasti Číny od severu krajiny až po južnú provinciu Kuang-si. V stredu silný dážď výrazne narušil život aj v čínskej metropole Peking. Viedol k meškaniu alebo zrušeniu stoviek letov a k uzavretiu niektorých staníc metra. Pekinské hlavné medzinárodné letisko zrušilo v ten deň vyše 200 letov a uzavretých bolo i niekoľko staníc metra. Na sociálnych sieťach sa objavovali snímky zaplavených pekinských ulíc, ktorými si pomaly razili cestu autá, a meškali aj rýchlovlaky.

Viac o téme: ObeteZosuvy pôdyČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu