Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vlaňajší útok v Ankare má dohru: Prokuratúra žiada doživotné tresty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ANKARA - Turecká prokuratúra požaduje viacnásobné doživotné tresty pre desiatky ľudí podozrivých z účasti na vlaňajšom bombovom útoku na účastníkov prokurdského mierového zhromaždenia v Ankare, pri ktorom zahynulo 103 ľudí. S odvolaním sa na turecké médiá o tom dnes informovala agentúra AP.

K zodpovednosti za tento krvavý útok, ktorý sa odohral 10. októbra 2015 pri železničnej stanici v tureckej metropole, sa doposiaľ neprihlásila nijaká teroristická skupina. Tureckí činitelia sa však domnievajú, že ho majú na svedomí miestni militanti patriaci k teroristickej organizácii Daeš.

Prokuratúra v Ankare podľa tureckej agentúry Anadolu v súvislosti s prípadom obvinila zo zločinov proti štátu dovedna 36 ľudí. Vznesené obvinenia sa týkajú zabitia vyše stovky osôb, ako aj plánovaného usmrtenia ďalších 391 ľudí, ktorí pri útoku utrpeli zranenia, a tiež držby zbraní a výbušnín.

Anadolu ďalej uviedla, že obvineným spoločne hrozí odňatie slobody na dovedna 11.000 rokov. Ďalšie podrobnosti k prípadu však agentúra neposkytla. Medzi podozrivými je pravdepodobný šéf tureckej bunky Daeš a tiež jeden Kazach, dodáva AP.

Viac o téme: TrestProkuratúraútok Ankara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu