Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

TRAPAS Mala to byť dobrá správa, rozzúrila ľudí: Úrad sa chválil, že zachraňuje každú korunu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Český Úrad pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových sa pochválil na sociálnej sieti vskutku úžasnou sumou, ktorú sa mu podarilo odviesť do štátneho rozpočtu. Aj keď väčšinou má na starosti predaj majetku za milióny, zdá sa, že každá ušetrená koruna je dobrá. A to aj v prípade, ak ide o vrátenie fľaše za alkohol. Občania si však myslia niečo iné.

Veľká VÝZVA na Facebooku: Pomôžte nájsť týchto zlodejov z čerpačky a môžete rátať s odmenou

V utorok úrad zverejnil príspevok s názvom "Prázdninové zaujímavosti ÚZSVM", v ktorom vysvetlil, že jeho pracovisku v Olomouci sa podarilo obohatiť štátny rozpočet o tri koruny české. A ako sa to stalo? Získalo totiž pivnú fľašu a otvorenú škatuľu vína, ktoré prepadli v priestupkovom konaní.

"Jedinec zrejme neznalý vyhlášok Olomouca popíjal alkohol na verejnom priestranstve, čo v tomto srdci Hané nie je dovolené. Nádoby boli nešťastníkovi zabavené, ich obsah zlikvidovaný a fľaša odnesená do výkupu. Získané tri koruny za vrátenú fľašu potom olomouckí pracovníci odviedli do štátneho rozpočtu," pochválil sa kuriozitou úrad.

To ešte pracovníci asi netušili, že diskutujúci to veľmi nepojmú ako zábavnú príhodu, ale dôvod na kritiku. "A tým sa chválite? Že ste na celej akcii minuli viac, než koľko "zarobili"? Ako fór super ... škoda, že to platia ľudia, čo musia skutočne pracovať," znie jeden z rozhorčených komentárov. "Bravo! Iba dva protokoly, jeden výkaz, jeden pokladničný doklad, dva účtovné záznamy a tri osobohodiny práce," uvádza sa v ďalšom.

Úrad pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových sa však bráni, že postarať sa aj o takéto nevšedné prípady patrí medzi jeho povinnosti. Rovnako ako napríklad likvidácia bezcenných či hygienicky závadných predmetov z odúmrtí či z trestnej činnosti.

"Týmto spôsobom nám napríklad pripadajú aj predmety, ktorými sa trestné činy alebo priestupky páchajú (pálenice, pestovateľne konope, zakrvavené nože či sekery a pod.). Alebo zvieratá, ktoré sú týrané a odoberané nezodpovedným majiteľom. Túto činnosť vykonávajú naši zamestnanci v rámci svojej štandardnej pracovnej náplne, teda nepredstavuje žiadne dodatočné náklady," vysvetlil úrad na sociálnej sieti.

Viac o téme: Alkohol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu