Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pohoda na loďke sa zmenila v peklo: Do Simony (†18) vrazil skúter, srdcervúce odkazy do neba

Simona nešťastne zomrela na Orlickej priehrade Zobraziť galériu (3)
Simona nešťastne zomrela na Orlickej priehrade (Zdroj: Foto: FB, google maps, polícia ČR)

PÍSEK - Neopatrná jazda na vodnom skútri si vypýtala najvyššiu daň. O život prišlo mladé dievča, ktoré malo celý život pred sebou. Simona J. (†18) opustila tento svet bez vlastného zavinenia, príbuzní sú zarmútení a bezbranní, polícia koná.

Tragédia sa stala v nedeľu popoludní na vodnej nádrži Orlík v českom meste Písek. "Približne na 157 riečnom kilometri došlo k zrážke vodného skútru s hliníkovou loďou. Na skútri sa viezli dvaja mladíci, na loďke 18-ročné dievča s 31-ročným mužom," informovala hovorkyńa českých policajtov Kamila Čuřínová Ingrišová a doplnila, že k stretu skútra s loďkou došlo zo zatiaľ nezistených príčin. 

Následky zrážky mali najhorší možný scenár aký život prináša. "Mladé dievča bolo ťažko zranené a aj napriek maximálnej snahe záchranárov, po prevezení do nemocnice zraneniam podľahlo. Muž, ktorý bol spoločne s dievčaťom na lodi utrpel zranenia a bol prevezený na ošetrenie do nemocnice. Druhá posádka bola ošetrená na mieste," opísala policajná hovorkyňa.  

Vraždiaci skúter
Zobraziť galériu (3)
Vraždiaci skúter  (Zdroj: Foto: FB, google maps, polícia ČR)

Srdcervúci odkaz do neba

Rodina Simony je zničená a verí, že pravda a spravodlivosť zvíťazia. Tragédia rozpútala horlivé debaty o tom, kto, ako a na čom by mal jazdiť po riekach a nádržiach. Obyvatelia sa okamžite začali búriť a podpisovať petíciu, za obmedzenie motorových lodí s motorom nad 13 konských síl.


Prečítajte si aj:

VIDEO Posledné sekundy pred vyhasnutím mladého života: Miškina (†20) osudová čelná zrážka


Ako zverejnil portál tn.cz zdrvení rodičia sa k tragédií vyjadrujú prostredníctvom sociálnej siete. "Bože, vráť mi moju jedinú dcéru, prosím" napísala matka Simony a dodala: "Budeme stále s tebou láska moja. Raz sa opäť stretneme. Milujem ťa."

Pohoda na loďke sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB, google maps, polícia ČR)

Na Facebooku sa vyjadrujú aj ľudia, ktorí kondolujú rodine a vyjadrujú podporu. "Úprimnú sústrasť. Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo, také dobré dievča. Prečo práve ona. Nikdy nezabudnem na zážitky so Simonkou," znie jedno z výpovedí.

Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá, zisťuje dôvody tragédie a prebiehajú výsluchy svedkov. Zaistené sú obe plavidlá a nariadená bola aj súdna pitva mŕtveho dievčaťa.

 

 

 

 

 

Viac o téme: NešťastieSkúterPísekOrlíkTragéda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu