Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Česku takmer došlo k tragédii: Čelná zrážka vlakov, sedem zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOKOLOV - Neďaleko stanice Rotava na Sokolovsku sa dnes ráno v nízkej rýchlosti čelne zrazili dva osobné vlaky. Vo vlakoch cestovalo 15 ľudí vrátane rušňovodičov, zranených bolo sedem ľudí.

Po nehode sa vlaky nevykoľajili, trať je však pre ďalšiu prevádzku uzavretá, povedal ČTK hovorca karlovarských hasičov Martin Kasal. Škoda na vlakoch sa odhaduje na jeden milión korún.

Záchranári transportovali zranených do nemocníc sanitkami, išlo o ľahké zranenia. Podľa Dany Proškovej z karlovarskej záchrannej služby sú to pomliaždeniny chrbta a hrudníka, tržné rany a dve zlomeniny. "Budeme nehodu vyšetrovať pre podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Presná príčina zatiaľ nie je známa," povedala ČTK policajná hovorkyňa Kateřina Krejčí.

Na mieste sú všetky záchranné zložky, príčiny nehody vyšetruje tiež Železničná inšpekcia. "Ľudia, ktorí neboli zranení, sú na mieste v našom evakuačnom autobuse," doplnil Kasal.

Nehoda sa stala asi 200 metrov od železničnej stanice Rotava na trati, ktorú prevádzkuje súkromný dopravca GW Train Regio. Prepravu medzi Sokolovom teraz kvôli nehode zabezpečuje náhradná autobusová doprava. Na trati cez víkend prechádzajú jeden až dva vlaky za hodinu, cestujúci ju často využívajú aj k prejazdu do Nemecka.

Viac o téme: ZrážkaVlakySokolov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu