Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Streľba v dovolenkovom rezorte: Útok na reštauráciu, drámu neprežili štyria ľudia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

AYIA NAPA - V cyperskom turistickom letovisku Ayia Napa boli zastrelení štyria ľudia. Informovala o tom dnes cyperská polícia, podľa ktorej strelci zaútočili v reštaurácii plnej ľudí. Incident sa stal vo štvrtok v oblasti nočných klubov často navštevovanej turistami. Polícia sa domnieva, že išlo o vyriaďovanie si účtov medzi členmi miestneho podsvetia. Agentúra AFP napísala, že streľba ohrozuje dôveru turistov na začiatku sezóny.

Maskovaní muži začali strieľať na dobre známeho miestneho podnikateľa Fanosa Kalopsidiotisa, jeho partnerov a ochranku vo chvíli, keď po desiatej hodine večer z podniku odchádzali. Ozbrojený policajt, ktorý nebol v službe, ale bol v podnikateľovej skupine, paľbu opätoval a jedného z útočníkov zabil. Mŕtvy bol identifikovaný ako štyridsaťjedenročný Albánec. Medzi ďalšími mŕtvymi je Kalopsidiotis, iný policajt a jeho manželka. Policajní pár bol zastrelený pred očami svojich dospievajúcich detí. Policajt, ktorý paľbu opätoval, bol zranený a jeho stav je kritický. Strely ho zasiahli do hlavy, paže, nohy a hrudníka.
 
Incident sa stal neďaleko miesta, kde pri podobnej prestrelke zomrelo pred štyrmi rokmi päť ľudí. Aj vtedy, keď sa hovorilo o nájomných vrahoch, bol terčom útočníkov Kalopsidiotis. Pred dvomi rokmi bol zastrelený jeho otec vo svojom dome neďaleko letoviska.
 
Do nočných klubov v Ayia Napa chodia najčastejšie návštevníci z Británie a Ruska. Cyprus dúfa, že sa tento rok stane lákavou destináciou, pretože kvoli útokom medzi turistami poklesol záujem o Egypt, Turecko a Tunisko.
Viac o téme: StreľbaMafiaCyprusAyia Napa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu