Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vietnamci majú hlavu v smútku: Po armádnej stíhačke sa zľahla zem

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HANOJ - Vietnamom otriasli dve letecké nešťastia v priebehu len 72 hodín. Počas cvičného letu v Tonkinskom zálive zmizla v utorok z radarov armádna stíhačka ruskej proveniencie Su-30. Do rozsiahleho pátrania po pilotoch sa zapojili posádky asi stovky plavidiel, ako aj piatich lietadiel pobrežnej stráže.

Jedno z nich typu CASA 212 sa s deviatimi osobami na palube zrútilo vo štvrtok. Do pátrania po vraku stroja i telách pasažierov sa zapojila aj čínska strana. Už v stredu sa jedného z dvojice pilotov stíhačky podarilo zachrániť z vôd Juhočínskeho mora, avšak druhého našli záchranári už bez známok života, informovali svetové agentúry s odvolaním sa na vietnamský štátny rozhlas.

Obom sa podarilo včas katapultovať, pristáli neďaleko seba, avšak pilot, ktorý prežil, čoskoro stratil kolegu z očí. Trosky havarovaného stroja typu CASA 212 sa našli dnes neďaleko čínskych výsostných vôd. Toto nešťastie však zrejme neprežil nikto z deviatich ľudí na palube. Kým príčiny havárie stíhačky bolo zrejme nepriaznivé počasie v čase cvičného letu a klesania stroja, v druhom prípade možno o príčinách nešťastiach iba špekulovať.

Viac o téme: PátranieStíhačkaVietnam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu