Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Taliansky expremiér Berlusconi je v nemocnici: Hospitalizovaný s podozrením na infarkt!

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

MILÁNO - Talianske médiá informujú o hospitalizácii bývalého premiéra Silvia Berlusconiho (79) v nemocnici San Raffaele v Miláne. Mali sa u neho prejaviť príznaky srdcového zlyhania v dôsledku stresu. Prominentný pacient zostane v zdravotníckom zariadení niekoľko dní kvôli ďalším vyšetreniam. Chirurgovia v Spojených štátoch politikovi pred niekoľkými rokmi zaviedli kardiostimulátor.

Silvio Berlusconi bol v Miláne hospitalizovaný kvôli problémom so srdcom, život vodcu najsilnejšej talianskej pravicovej opozičnej formácie Forza Italia ale ohrozený nie je. Oznámila to dnes hovorkyňa jeho strany.

"Zlyhanie srdca si vyžiadalo hospitalizáciu Silvia Berlusconiho," informovala nemocnica v Miláne. Jeden z najbohatších mužov Talianska a prezident futbalového klubu AC Miláno má pri sebe aj svojho osobného lekára Alberta Zangrilla. V najbližších dňoch ho čaká séria kontrolných vyšetrení, diagnostika a liečba.

Berlusconi prekvapil európskych partnerov napríklad vlani v septembri, keď zavítal na Krymský polostrov, ktorý anektovalo Rusko. Komentáre návštevu hodnotili ako expremiérov symbolický výraz podpory svojmu dlhoročnému priateľovi, ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. V posledných rokoch sa tiež musel zodpovedať z radu obvinení na súdoch a niekoľkokrát bol aj odsúdený. Preslávil sa tiež svojou slabosťou pre krásne ženy.

Viac o téme: Silvio Berlusconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu