Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Kravy na diaľnici D1 spôsobili hromadnú haváriu, dvaja mŕtvi

Zrážku s kravou na diaľnici neprežili dvaja ľudia
Zrážku s kravou na diaľnici neprežili dvaja ľudia

PRAHA – Dva ľudské životy si v sobotu večer vyžiadala zrážka osobného automobilu s kravou pribižne na 65. kilometri diaľnice D1 neďaleko českej obce Loket. Stádo kráv z roľníckeho družstva prelomilo oplotenie a dostalo sa na diaľnicu, kde kvôli nim postupne havarovali až štyri vozidlá, tri osobné a jedno nákladné.

Úsek D1 bol od rána priechodný len v ľavom jazdnom pruhu, v okolí sa navyše stále pravdepodobne pohybuje jedna krava.
Nehoda sa stala v sobotu pred 22. hodinou v smere na Prahu. Dvaja muži z osobného auta vo veku 34 a 28 rokov zrážku neprežili, povedal ČTK šéf jihlavskej záchrannej služby Lukáš Kettner. Ďalší muž skončil so zraneniami v pelhřimovskej nemocnici. Zrážku neprežili štyri kravy.
Pri nehode sa najskôr zrazil maďarský kamión Scania s dvomi kravami. Neskôr do kamiónu narazil osobný automobil Ford Escort, dve osoby v ňom utrpeli zranenia. Hasičom potom nahlásili ďalšiu zatúlanú kravu na 67. kilometri tiež v smere na Prahu. „Pokým sme stačili zviera chytiť, stalo sa príčinou tragickej dopravnej nehody osobného vozidla Volkswagen Golf, pri ktorej sa usmrtili dvaja ľudia,“ povedala ČTK hovorkyňa hasičov z Vysočiny Denisa Vrbová. Po nehode nestačil ubrzdiť ďalší osobný automobil a narazil do zrazeného zvieraťa. Táto nehoda sa zaobišla bez zranení.
Policajti zistili, že dobytok utiekol poľnohospodárom zo spoločnosti Agronova Loket, ktorá je vzdialená niekoľko kilometrov od diaľnice. Zatiaľ nikoho neobvinili, vyšetrujú, či poľnohospodári nezanedbali povinnosti. Zvieratá spôsobili celkovú škodu za 660 tisíc českých korún.
Podľa informácií médií stádo z družstva utieklo už v sobotu ráno. Okrem štyroch jalovíc, ktoré zrážku s autami neprežili objavili hasiči v neďalekom poli po nehode ďalšie štyri kusy zatúlaného dobytka. Poľnohospodári, ktorým stádo utieklo tvrdia, že im stále chýba jeden kus dobytka. Polícia po ňom spolu s hasičmi, poľovníkmi i pracovníkmi družstva po celý deň neúspešne pátrala. Polícia preto vyzvala občanov, aby akúkoľvek informáciu o zatúlanom zvierati hlásili na núdzovú linku.
Kolízie so zvieratami nie sú na českých cestách ojedinelé. Tento týždeň v stredu spôsobil nehodu štyroch áut a kamiónu býk, ktorý sa ocitol na rýchlostnej komunikácii medzi Olomoucom a Lipníkom nad Bečvou. Všetky autá do býka postupne narazili. Býk na mieste uhynul, pri nehode sa ľahko zranili dvaja ľudia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu