Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sestry (12,14) napísali list prezidentovi: Prosba o milosť pre otca, ktorý dal úchylovi facku

Český prezident Miloš Zeman Zobraziť galériu (2)
Český prezident Miloš Zeman (Zdroj: SITA/Marko Erd)

OSTRAVA - Školáčky z Ostravy sa s odsúdením ich otca nevedeli zmieriť a rozhodli sa napísať samotnému prezidentovi. V odoslanom liste ho požiadali o milosť pre svojho uväzneného otca. Napriek veľkému úsiliu sa k nemu ich list nedostal.

Petra Langa (40) z Ostravy súd poslal na päť rokov do väzenia po nešťastnej facke, ktorú venoval Josefovi M. (†68) za to, že prenasledoval jeho dve dcéry. Úder však Josefa zrazil k zemi a zomrel. Dcéry požiadali o milosť pre otca prezidenta Miloša Zemana, píše Ahaonline.cz.

Dievčine sa naplnili najhoršie obavy: Zavolala na detskú linku záchrany, nasledovalo peklo

Libuška (12) a Klárka (14) dostali z Kancelárie prezidenta republiky odpoveď, ktorá ich neuspokojila. Dozvedeli sa z nej, že sa bude prípadom zaoberať ministerstvo spravodlivosti a nielen to. Úradník im zároveň v odpovedi vysvetľoval, že niekedy sa nahromadia problémy a ony by mali pomôcť maminke prekonať zlé obdobie tak, že sa budú učiť.

Pred úchylom nás neochránila ani polícia

Školáčky mali toľko odvahy, že list napísali znovu. „Žiadne problémy sme doma nemali. Jediným problémom bol ten úchyl. Bohužiaľ, neochránila nás pred ním ani polícia. A museli sme sa kvôli nemu sťahovať. Keď nás neskôr našiel na novej adrese, tak ho otec odvádzal k autobusu a hovoril mu, nech nás nechá na pokoji. Keď mu ten chlap, ktorého sme sa báli, povedal, že si bude robiť, čo chce, tak mu dal otec facku,“ opísala rodinné peripetie Libuška.

V prvom liste prezidentovi sa sestry sťažovali, že bez otcovej výplaty budú spolu s ďalšími tromi súrodencami (7, 9, 16) prežívať ťažké chvíle. Otca uväznili v Plzni, kam mu sestry píšu listy. „Nemáme peniaze na to, aby sme tam mohli cestovať,“ posťažovali sa dievčatá, ktoré okrem prosby o milosť požiadali prezidenta, či by nemohol ich otca presunúť napríklad do väznice v Ostrave, aby ho mohli vídať.

Sestry (12,14) napísali list
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: ListMilosťMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu