Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Francúzsko si posvietilo na Google aj McDonald's: Uskutočnili daňové razie

Google
Google (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsko podstúpi celý proces smerujúci k tomu, aby nadnárodné firmy, ktoré pôsobia na území krajiny, platili primerané dane. Uviedol to francúzsky minister financií Michel Sapin s tým, že po daňových raziách v spoločnostiach Google a McDonald's by mohli nasledovať ďalšie prípady.

Minister zároveň odmietol, že by krajina rokovala s firmou Google o daňovej dohode. Podobnú dohodu uzavrela spoločnosť Google v januári s Veľkou Britániou. Francúzska polícia urobila raziu v utorok v parížskom sídle spoločnosti Google. Zintenzívnilo sa tak vyšetrovanie týkajúce sa údajných daňových únikov. Prehliadka sídla spoločnosti McDonald's vo Francúzsku sa uskutočnila 18. mája. 

"Prejdeme celú cestu. Môžu sa objaviť ďalšie prípady,“ povedal. Základom tohtomesačných razií je práca daňových úradov, ktorá sa začala pred tromi až štyrmi rokmi. Spoločnosť Google uviedla, že jej podnikanie je plne v súlade s francúzskou legislatívou. Spoločnosť McDonald's odmietla situáciu komentovať.

Firma však upozornila na predchádzajúce stanovisko, podľa ktorého je hrdá na to, že dane, ktoré odvádza, patria k najvyšším v krajine. Minister o sumách nehovoril, keďže podliehajú daňovému tajomstvu. Zdroj z rezortu financií však vo februári uviedol, že daňové úrady sa zaujímajú približne o sumu 1,6 mld. eur.

Viac o téme: RaziaDaneFrancúzskoGoogle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu