Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Obrovská dráma v New Yorku: Do rieky sa zrútila stíhačka, pilot nemal šancu prežiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Jednomiestne americké stíhacie lietadlo z druhej svetovej vojny, P-47 Thunderbolt, sa v piatok popoludní zrútilo do rieky Hudson medzi New Yorkom a New Jersey a rýchlo sa potopilo. Pätdesiatšesťročného pilota vytiahli potápači z rieky mŕtveho až po troch hodinách.

Podľa svedkov, ktorých citovala tlačová agentúra AP, lietadlo dopadlo do rieky v tej časti, kde v roku 2009 bezpečne pristálo americké dopravné lietadlo so 155 ľuďmi na palube. Táto udalosť sa neskôr stala známou ako Zázrak na rieke Hudson.

Z piestového motora havarovanej stíhačky sa tesne pred pádom začalo dymiť. Spoločne s dvoma ďalšími strojmi z Amerického leteckého múzea nakrúcali propagačné video. Lietadlá P-47 Thunderbolt totiž tento víkend oslavujú 75. výročie svojho zrodu. 

Zvyšné dve lietadlá sa v poriadku vrátili na základňu Farmingdale na Long Islande, informovala AP. Lietadlá P-47 Thunderbolt boli najťažšie jednomotorové lietadlá, ktoré spojenecké sily používali v druhej svetovej vojne. Havarované lietadlo lietalo podľa múzea pravidelne na rôznych leteckých prehliadkach.

Viac o téme: LietadloZrútenieNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu