Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragický návrat z firemnej akcie: V Česku havaroval autobus, množstvo ťažko zranených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

PRAHA – Zrážka turistického autobusu s autom pri meste Kadaň na severozápade Česka si vyžiadala v piatok večer 25 zranených. Spravodajský portál iDNES.cz o tom informuje s odvolaním sa na záchrannú službu Ústeckého kraja, na ktorého území sa nachádza miesto nehody.

Podľa citovaného hovorcu záchranárov utrpelo sedem osôb ťažké a sedem stredne ťažké zranenia, nikto zo zranených však nie je v kritickom stave. Nie pritom jasné, koľko ľudí sa zranilo v autobuse a koľko v aute, ktorého vodič údajne zrážku spôsobil, keď autobusu nedal prednosť na križovatke.

Na mieste nehody zasahovali hasiči a záchranárske vrtuľníky z Ústí nad Labem, Prahy a Plzne. Úsek cesty, kde sa nehoda stala, polícia uzavrela v oboch smeroch. Autobus s pracovníkmi továrne na porcelán, ktorí sa vracali z firemnej akcie, sa po zrážke s autom prevrátil a poškodil horúcovod vedený súbežne s cestou. V okolitých mestách Klášterec nad Ohří, Chomutov a Jirkov boli z tohto dôvodu prerušené dodávky teplej vody, informuje iDNES.cz.

Príčinou bolo zrejme to, že vodič nedal prednosť v jazde

Príčinou piatkovej nehody autobusu pri Kadani na Chomutovsku mohlo byť nedanie prednosti v jazde. Presný mechanizmus havárie polícia stále vyšetruje, povedala dnes ráno krajská policajná hovorkyňa Šárka Poláčková. 

"Naše prvotné informácie sú také, že osobné auto idúce z vedľajšej cesty nedalo prednosť autobusu, ktorý išiel po hlavnej. Došlo k stretu a autobus vyšiel z cesty a skončil na boku. Presné príčiny sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala Poláčková. V autobuse cestovalo podľa polície 36 ľudí, ďalšie štyri v osobnom aute. 

Záchranári spresnili počet zranených. Počas zásahu hovorili o 27, podľa Poláčková ich bolo 25. "Nikto nebol v ohrození života," doplnila hovorkyňa. Osem ľudí zostáva naďalej v nemocniciach v Prahe, Plzni, Ústí nad Labem, Karlových Varoch a v Chomutove.

"Urobíme maximum preto, aby obyvatelia Klášterca nad Ohří boli bez tepla a teplej vody čo najkratšiu dobu," povedal dnes riaditeľ spoločnosti Petr Hodek. Presný rozsah poškodenia a výšku škôd bude spoločnosť ešte upresňovať, podľa prvých odhadov však pôjde o milióny českých korún.

Viac o téme: HaváriaAutobusČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu