Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Islamskí militanti nemajú štipku ľudskosti: Beštiálna smrť kanadského rukojemníka (†68)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MANILA/TORONTO - Islamskí militanti odrezali dnes hlavu kanadskému občanovi Johnovi Ridsdelovi, jednému z troch unesených zahraničných rukojemníkov, ktorých zadržiavali na juhovýchode Filipín. Správu už potvrdil aj kanadský premiér Justin Trudeau, ktorého citovala agentúra AP.

Únoscovia - pravdepodobne patriaci k militantnej skupine abú Sajjáfa napojenej na al-Káidu - k takémuto kroku pristúpili niekoľko hodín po tom, ako uplynul termín na zaplatenie výkupného, uviedla dnes filipínska polícia, ktorú citovala agentúra DPA.

Odrezanú hlavu našli dnes v dedine na filipínskom ostrove Jolo ležiacom približne 1000 kilometrov južne od metropoly Manila.  Johna Ridsdela, ďalšieho Kanaďana Roberta Halla, Nóra Kjartana Sekkingstada a Filipínku identifikovanú ako Marites Florovú uniesli ozbrojenci ešte vlani v septembri z prístavu na ostrove Samal, ležiacom na juhu Filipín. 

Únoscovia ešte 15. apríla varovali, že v prípade nezaplatenia výkupného predstavujúceho 300 miliónov pesos (5,74 milióna eur) za každého rukojemníka do dnešného dňa, odrežú jednému z nich hlavu. Usmrtený 68-ročný Ridsdel pochádzal z mesta Calgary v kanadskej provincii Alberta. 

Viac o téme: FilipínyJohn RidsdelAbú Sajjáfa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu