Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V petrochemickej továrni nastala silná explózia: Počet obetí stúpol už na 32

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: NASA/Joel Kowsky)

COATZACOALCOS - Na 32 mŕtvych stúpla bilancia obetí stredajšieho výbuchu v mexickej petrochemickej továrni po tom, ako v nedeľu záchranári pomocou stopovacích psov lokalizovali v zdevastovanom závode ďalšie štyri telá. Informovali o tom dnes svetové tlačové agentúry s odvolaním sa na manažment tejto spoločnosti.

K tragickému incidentu došlo v meste Coatzacoalcos na juhu krajiny, približne 600 kilometrov juhovýchodne od metropoly Mexiko. Zranenia utrpelo vyše 130 ľudí, niekoľkí z nich vážne. 

Závod vlastní mexická štátna spoločnosť Pemex. Explóziu, ktorú mal zaviniť bližšie nešpecifikovaný únik, bolo cítiť v okolí desiatich kilometrov. Záchranári už podľa vyhlásenia spoločnosti našli všetkých nezvestných.

Továreň vyrába vinylchlorid, nebezpečnú látku používanú pri výrobe potrubí z PVC a baliacich materiálov. Spoločnosť Pemex tvrdí, že časť prevádzky, v ktorej došlo k explózii, spravuje jej dcérska firma Mexichem. Továreň je zároveň jedným z najväčších terminálov pre distribúciu ropy v krajine.

Viac o téme: VýbuchMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu