Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Paranoidná pasažierka zastavila let z Viedne: Zľakla sa spolusediaceho, veď on je z Daeš!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Pasažierka v lietadle, ktoré malo v sobotu odletieť z Viedne do Londýna, vyslovila podozrenie, že muž sediaci vedľa nej je napojený na teroristickú organizáciu Daeš, a tak bol štart zrušený. Informovalo o tom dnes rakúske ministerstvo vnútra.

Let britskej nízkonákladovej spoločnosti EasyJet mal v sobotu napoludnie už vzlietnuť, ale štart bol odvolaný, keď žena oznámila, že muž vedľa nej má vo svojom mobilnom telefóne odkazy súvisiace s Daeš. 

Podozrenia sa však nepotvrdili, uviedla rakúska tlačová agentúra APA. Bezpečnostný personál najprv odviedol Iračana z lietadla, potom všetkých ľudí z paluby stroja evakuoval a prehľadal podľa zvyčajného postupu. Zároveň znova preskenoval batožinu cestujúcich. Úrady nenašli nič podozrivé. 

Lietadlo nakoniec o tri hodiny vzlietlo, ale bez pasažierky a Iračana, ktorých vypočúvali detektívi. Vyšetrovatelia preverovali aj mužov mobilný telefón. Napojenie pasažiera, ktorý podľa svojich slov študuje v Londýne, na Islamský štát sa zatiaľ nepotvrdilo, informovala dnes agentúra DPA.

Viac o téme: ViedeňDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu