Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nový dokument odhaľuje ponižovanie Saudov bez cenzúry: VIDEO Živého pekla, o ktorom svet mlčí

Mŕtvoly previnilcov visiace zo žeriavov nie sú nič neobvyklé. Zobraziť galériu (3)
Mŕtvoly previnilcov visiace zo žeriavov nie sú nič neobvyklé. (Zdroj: Youtube/FRONTLINE, White Ambrella)

RIJÁD – Svet je v šoku. Nový necenzurovaný dokument zo života v Saudskej Arábii ukazuje zábery, ktoré sú len pre silné povahy. Stínanie hláv na ulici či diskriminácia žien je podľa aktivistov, ktorí dokument nakrútili, na dennom poriadku.

Tajne nakrútený dokument s názvom Saudi Arabia Uncovered (Saudská Arábia odhalená) je surovým zobrazením temnej stránky krajiny, ktorá je významným spojencom Veľkej Británie, informuje Daily Mail.

Veľké varovanie bin Ládina tesne pred smrťou: Súkromné listy odhalili katastrofický scenár pre Daeš

Obrazy verejných popráv previnilcov sa zarývajú hlboko do mysle. Drastické odsekávanie hlavy priamo na ulici či vystavovanie tiel popravených na námestí sú strašidelným príkladom ľudskej brutality.

Nový dokument odhaľuje ponižovanie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/FRONTLINE, White Ambrella)

Ženy majú v Saudskej Arábii druhotriedne postavenie, čo odzrkadľuje aj správanie mužov voči nim. Zámerom autorov dokumentu bolo poukázať na to, že krajina podlieha vražednej a neľútostnej diktatúre. Napriek tomu však ostáva blízkym spojencom Západu.

Upozornenie: Nevhodné pre slabšie povahy a neplnoletých

Hororové tresty

V Saudskej Arábii môže mať aj najmenšia kritika režimu za následok trest spojený s väzením. Náboženská polícia hliadkuje v uliciach i nákupných centrách. Rúhanie sa trestá kameňovaním či popravou, krádež useknutím ruky. Saudskoarabská legislatíva pozná aj trest za čarodejníctvo či hranie hudby na verejnosti. Ak sa niekto previní urážkou islamu, čelí bičovaniu alebo desaťročnému väzeniu.

Upozornenie: Nevhodné pre slabšie povahy a neplnoletých

Dokument je výsledkom snahy a statočnosti prodemokratických aktivistov a pozostával zo šiestich mesiacov tajného filmovania. Okrem drastických záberov tiež zachytáva priepastné rozdiely medzi chudobnými a bohatými v krajine, ktorá je považovaná za ropnú veľmoc.

Nový dokument odhaľuje ponižovanie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Viral Expose)

Filmový počin odhaľuje aj to, že už deti na školách sa učia nenávidieť veriacich z iných náboženstiev, napríklad kresťanov alebo menšinu šiítov, ktorá v Saudskej Arábii čelí útlaku. Kto by sa odvážil protestovať, toho neminie krutý trest. Dokument poukazuje na hlboké pokrytectvo, ktoré vyplýva so spojenectva so Západom, barbarskosť saudskoarabského režimu a jeho možnú spojitosť s terorizmom.

Upozornenie: Nevhodné pre slabšie povahy a neplnoletých

Viac o téme: DokumentSaudská ArábiaSaudská Arábia odhalená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu