Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trpeli najmä deti: Pri nehode autobusov v Česku i Nemecku sa ich zranilo 77

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

HILDESHEIME - O ďalšej dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili i školopovinné deti, informovala dnes popoludní tlačová agentúra DPA. Osem detí utrpelo zranenia, keď sa mikrobus, v ktorom sa viezli, zrazil pri dolnosaskom Hildesheime s dvoma stromami, uviedli policajné zdroje.

Jedenásťročného chlapca museli z miesta tohto nešťastia previezť na palube vrtuľníka záchrannej služby do Hannoveru, ďalšieho vážne zraneného 11-ročného chlapca previezla sanitka na kliniku. Preventívne hospitalizovali aj 45-ročného vodiča a ďalších chlapcov a dievčatá vo veku 7-11 rokov. Príčiny nehody, pred ktorou mikrobus zišiel z cestnej komunikácie, nie sú zatiaľ známe a objasní ich až 

Celkový počet detí, ktoré utrpeli dnes zranenia pri dopravných nehodách s účasťou autobusov a mikrobusu, sa tak zvýšil už na 77. Už ráno sa pri havárii autobusu na zľadovatenej ceste pri českom mestečku Panenský Týnec v okrese Louny zranilo 43 detí a šesť dospelých. 
Až 26 školákov, o šesť viac ako sa pôvodne uvádzalo, utrpelo ľahké zranenia pri havárii školského autobusu na diaľnici A2 pri nemeckom meste Dortmund. Pri nehode so zranenými vo veku 12-15 rokov došlo aj k zraneniu ich učiteľky. 

Viac o téme: Nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu