Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalší útok na armádny konvoj v Turecku: Sedem mŕtvych vojakov!

Stredajší útok na armádny konvoj v Ankare si vyžiadal 28 mŕtvych a vyše 60 zranených.
Stredajší útok na armádny konvoj v Ankare si vyžiadal 28 mŕtvych a vyše 60 zranených. (Zdroj: SITA)

ANKARA – Sedem príslušníkov tureckých bezpečnostných síl zahynulo pri dnešnej explózii konvoja tureckej armády v blízkosti mesta Diyarbakir na prevažne kurdskom juhovýchode krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na turecké médiá.

K výbuchu došlo deň po tom, čo si teroristický útok v tureckej metropole Ankara vyžiadal 28 obetí a 61 zranených. Explózia dnes zasiahla armádny konvoj na diaľnici spájajúcej Diyarbakir, ktorý je najväčším mestom na juhovýchode Turecka, s okresom Lice. Televízna stanica Habertürk oznámila, že konvoj sa stal terčom útoku vykonaného s pomocou podomácky vyrobenej výbušniny.

Stredajší atentát v Ankare bol namierený proti kolóne vojenských autobusov. Vozidlo s bombou explodovalo v blízkosti sídla generálneho štábu armády, parlamentu a vládnych budov. Turecký premiér Ahmet Davutoglu dnes oznámil, že atentát spáchal člen sýrskych kurdských milícií YPG.

Turecké vedenie z atentátu v Ankare obvinilo sýrskych Kurdov napojených na Stranu kurdských pracujúcich (PKK), ktorá v Turecku od roku 1984 bojuje za autonómiu pre kurdskú menšinu. Po rokoch konfliktu sa obe strany dohodli na začatí mierového procesu, ale vlani v lete došlo k samovražednému atentátu v meste Suruč, ktorý ukončil prímerie medzi PKK a vládou v Ankare. 

 

 

Viac o téme: VýbuchTeroristický činTureckoAnkara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu