Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Nemecko stráca kontrolu: Kvôli bombe tisíce evakuovaných, granát pred ubytovňou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HAMBURG – Evakuáciu okolo 6000 občanov severonemeckého prístavného mesta Hamburg si dnes vynútil nález a zneškodnenie leteckej bomby britskej výroby - relikvie z bojov druhej svetovej vojny. Bombu s hmotnosťou 250 kilogramov našli na jednom z miestnych stavenísk v mestskej časti Eppendorf, informovalo internetové vydanie denníka Die Welt.

Okolie miesta nálezu polícia hermeticky uzavrela, pretože experti zistili značné riziko explózie bomby v dôsledku poškodenia rozbušky. Pyrotechnici však vo večerných hodinách bombu zneškodnili a umožnili tak zrušiť bezpečnostné opatrenia v lokalite.

Nález si vynútil aj zmenu trasy niektorých autobusových liniek MHD, uzavretie viacerých cestných komunikácií, ba aj dočasné uzavretie vzdušného priestoru nad Hamburgom.

Pred ubytovňu azylantov dopadol granát 

Ručný granát hodil dnes niekto cez plot pred ubytovňu azylantov v meste Villingen-Schwenningen v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, informovala tamojšia polícia. Po páchateľovi pátra.

Podľa hovorcu regionálnej polície Thomasa Kalmbacha bolo veľkým šťastím, že granát nevybuchol. Spresnil, že dopadol pred dom azylantov o 01.15 h. Tí privolali políciu, ktorá evakuovala z domu približne 20 ľudí a granát zneškodnila kontrolovanou explóziou. Polícia uviedla, že granát obsahoval výbušniny, nie je však známe, či aj rozbušku, uviedla agentúra AP.

Viac o téme: BombaNemeckoHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu