Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Unikátny pohľad do potopenej Costa Concordie: FOTO Interiér luxusnej lode križujú len duchovia

Z kedysi luxusnej lode Costa Concordia slaná voda spravila úplný vrak.
Z kedysi luxusnej lode Costa Concordia slaná voda spravila úplný vrak. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Sú to už štyri roky, čo Európu zasiahla správa o havárii luxusnej výletnej lode Costa Concordia, ktorá pri západnom pobreží talianskeho ostrova Isola del Giglio uviazla na plytčine. Z celkového počtu 4200 ľudí na palube sa 32 už nepodarilo zachrániť, telo posledného nezvestného pasažiera našli až v novembri roku 2014.

Fotograf Jonathan Danko Kielkowski sa dostal dovnútra lode, aby mohol zdokumentovať, ako vyzerá loď duchov dnes. Korózia a neporiadok sú len malou pripomienkou toho, o akú tragédiu išlo.

The dutch newspaper Volkskrant about the Costa Concordia and the Book i worked on.http://www.volkskrant.nl/foto/verdronken-glorie~p4223385/

Posted by Jonathan Danko Kielkowski on 12. január 2016

Ešte začiatkom minulého roka súd v Grossete určil vinníka celej udalosti, je ním kapitán výletnej lode Francesco Schettina (54). Za mnohonásobné zabitie z nedbanlivosti dostal trest odňatia slobody na 16 rokov, prokurátori však žiadali omnoho prísnejší trest.

Interview and article about the Concordia Book i worked on. Spiegel online http://m.spiegel.de/einestages/a-1071707.html#spRedirectedFrom=www&referrrer=https://www.google.com/

Posted by Jonathan Danko Kielkowski on 13. január 2016

Costa Concordia sa stala smutnou pripomienkou zlyhania ľudského faktora. Interiér lode väčšinu ľudí máta, pozrieť si ho môžete aj takto z bezpečnej vzdialenosti.

Viac o téme: Costa ConcordiaInteriér 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu