Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bezdomovkyňa porodila pápežovi priamo pod oknami: Rodiť ju nechali na zemi a v mraze

Bábätko sa vypýtalo na svet na nezvyčajnom mieste.
Bábätko sa vypýtalo na svet na nezvyčajnom mieste.

VATIKÁN - Bezdomovkyňa porodila v stredu ráno na rozprestretú kartónovú škatuľu hneď pri vatikánskom Námestí sv. Petra, pričom teplota bola takmer na bode mrazu.

Žena neskôr dostala ponuku na ročné ubytovanie vo vatikánskej inštitúcii. Informovala o tom agentúra Reuters. Talianska polícia uviedla, že 35-ročná Rumunka začala rodiť približne o 02.30 h na talianskom námestí, len niekoľko metrov od Vatikánu. 

Pri pôrode dievčatka pomáhala policajtka Maria Caponeová a jej kolegovia prikryli matku i dieťa bundami. Čakali s nimi až do príchodu sanitky. "Myslím, že bolo tesne nad nulou," povedala Caponeová talianskej televízii. 

"Keď sme bábätko prikryli, znovu dostalo farbu do tváre," uviedol ďalší policajt. 
Šéf charitatívneho úradu pápeža Františka, arcibiskup Konrad Krajewski, neskôr ženu a bábätko navštívil v nemocnici - niekoľko obytných blokov od Vatikánu - a ponúkol jej na rok bezplatné ubytovanie v byte, ktorý vlastní cirkev. Informoval o tom hovorca Svätej stolice. 

Hovorca dodal, že Krajewski pozná ženu aj jej partnera, takisto Rumuna, lebo obaja využívajú sprchy a stravovacie služby, ktoré Vatikán začal poskytovať narastajúcemu počtu bezdomovcov v tejto časti Ríma. 

Viac o téme: VatikánPôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu