Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Moslimský žiačik omylom napísal do slohu TOTO slovo: Rodinu okamžite doma prepadlo komando!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ACCRINGTON - Jedna chybička a do domu im nabehlo komando. Toto sa stalo rodine malého chlapca, ktorý sa v škole veľmi nešťastne pomýlil. Do slohu napísal slovo, ktoré nemal.

Moslimský chlapec z anglického mestečka Accrington na hodine angličtiny napísal do svojej slohovej práce, že býva v "teroristickom dome", pritom chcel napísať, že býva v "radovom dome". Informovali o tom viaceré britské médiá. A práve vďaka tomuto lapsusu nabehlo do jeho domu komando.

Ako sa mu to mohlo stať? Veľmi jednoducho. V angličtine sa píše radový dom "terraced house". No chlapček napísal "terrorist house". Problém je v tom, že obidva prívlastky majú rovnakú výslovnosť. Keď pani učiteľke diktovala, zrejme si chlapček jednoducho slová zamenil.

Učiteľka pri prezeraní si jeho slovu povedala, že to nenechá len tak. Dala o tom vedieť polícii, ktorá nabehla do jeho domu, vyslúchala rodičov a prehľadala im počítač. Keď vysvitlo, že išlo o omyl, šokovaná rodina chcela ospravedlnenie. "Škola by sa mala zaujímať o to, ako správne hláskovať," vyjadril sa pre BBC jeden z členov rodiny.

Škola sa však bráni. Majú hlásiť podozrivé správanie mladých, aby včas zabránili radikálizácii. Predstavitelia moslimskej komunity sú týmto incidentom znepokojení. Vraj evidujú niekoľko podobných prípadov. Polícia sa takisto dištancuje od nevhodného postupu. Tvrdí, že do domu prišla obyčajná hliadková polícia.

Viac o téme: ŽiakTeroristaUtečenciSlohŠkol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu