Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Morales chce znárodniť telekomunikácie

Bolívijský prezident Evo Morales
Bolívijský prezident Evo Morales

LA PAZ - Bolívijský prezident Evo Morales znárodní telekomunikačnú spoločnosť ENTEL, ktorej 50-percentným vlastníkom je talianska spoločnosť Euro Telecom International. Oznámil začiatkom týždňa hovorca prezidenta Juan Ramón Quintana.

Za týmto účelom bola vytvorená aj komisia, ktorej úlohou je preštudovať prevzatie minimálne 51 percent akcií ENTELU štátom a v priebehu mesiaca dohodnúť s Euro Telecomom celú operáciu. Zvyšné akcie ENTELu vlastnia dva bolívijské dôchodkové fondy (47,4%) a zamestnanci spoločnosti (2,6 %). Euro Telecom vstúpil do ENTELU v roku 1995 s počiatočnou investíciou 600 miliónov dolárov.

Morales po nástupe do prezidentského kresla minulý rok vyhlásil, že znárodní všetky bývalé štátne podniky, ktoré boli v 90. rokoch predané súkromným investorom, a u ktorých sa dokáže zlé vedenie alebo porušenie privatizačnej zmluvy. Bývalý prezident Gonzalo Sanchez de Lozada umožnil v rokoch 1993 až 1997 privatizáciu takmer všetkého štátneho majetku vrátane ropy, plynu, telekomunikácií a železníc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu