Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rusi zbombardovali školu, v troskách našli mŕtve telíčka: Hrôzostrašné zábery, pri ktorých sa tlačia slzy!

 Sýrske letectvo bombardovalo mesto v provincii Allepo
Sýrske letectvo bombardovalo mesto v provincii Allepo (Zdroj: Profimedia)

DOUMA - Obrovská tragédia sa stala v sýrskom meste Douma. Ruské letectvo zbombardovalo školu. Budova skončila kompletne v troskách. Zábery dramatickej záchrannej akcie obleteli svet. Nešťastie je o to väčšie, že v troskách našli telíčka malých nevinných detí. Či išlo o náhodu, alebo úmysel sa zatiaľ nevie.

Nešťasie sa stalo včera po tom, čo ruské letectvo zasiahlo školu v Sýrii. Bomba zasiahla školu v meste Douma v provincii Aleppo. Z trosiek vytiahli osem bezvládnych telíčok, zahynul aj učiteľ detí. Útok prišiel len deň po tom, čo Rusko poprelo správy Amnesty International o zabíjaní civilistov.

Sýrske združenie pre ľudské práva uviedlo, že ďalší útok proti civilistom bol aj v mestečku Anjar, kde si vyžiadal najmenej 20 zranených ľudí, vrátane detí. Útoky prebiehali v celej oblasti, žiaľ, zasiahli aj spomínanú školu.

 

Ťažké nálety a stret medzi vládnymi a povstaleckými silami trvajú v regióne od nedele. Incident je riadený umiernenými a islamistickými povstalcami, hlásia kompetentní. Ruská armáda začala operáciu v Sýrii 30. septembra 2015. Je to prvá rozsiahla vojenská operácia v post-sovietskom Rusku mimo územia bývalého ZSSR. Ruské útoky sú namierené proti teroristickej organizácii Daeš. Viac ako 250 000 ľudí zomrelo od vypuknutia sýrskeho konfliktu, ktorý začal v marci 2011. Milióny ľudí utieklo zo svojich domovov z vojnou zmietanej krajiny.

 

Z tela mŕtvej matky sa lekárom podarilo zachrániť aj nedonosené dieťatko, ktoré tragédiu prežilo.

...

Viac o téme: ŠkolaRuskoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu