Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Tragédia v Jeruzaleme: Muž postrelil piatich ľudí a ušiel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Strelec, ktorý dnes popoludní začal strieľať v obľúbenom bare v centre izraelskej komerčnej metropoly Tel Aviv, zabil dvoch a zranil najmenej troch ľudí. Následne podľa polície z miesta činu ušiel, informovala tlačová agentúra AP.

Podľa hovorcu polície Mickyho Rosenfelda polícia zatiaľ nevie, či bol útočník Palestínčan alebo išlo o streľbu niekoho z podsvetia. Policajná hovorkyňa Luba Samriová povedala, že postrelených bolo päť ľudí a dvaja z nich v nemocnici zomreli. Po strelcovi prebieha rozsiahle pátranie. Televízna stanice Channel 10 oznámila, že útočník v telavivskom bare strieľal z útočnej pušky.

FOTO Tragédia v Jeruzaleme:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Majiteľ baru Simta, Nati Šakíd vo vysielaní druhého kanála izraelskej televízie uviedol, že útočník čakal na lavičke vonku, potom vybral z tašky samopal a "začal strieľať do všetkých strán". "Bol to nepochybne teroristický útok."

K útoku došlo po vyše troch mesiacoch takmer každodenných útokov Palestínčanov na izraelských civilistov a vojakov. Zahynulo 21 Izraelčanov a najmenej 131 Palestínčanov, z ktorých 90 označil Izrael za útočníkov. Zvyšok zomrel v zrážkach s bezpečnostnými silami.

Kábulom otriasol mohutný výbuch

Výbuch otriasol dnes večer afganskou metropolou Kábul. Zdroj z riaditeľstva kábulskej polície povedal, že jeho cieľom bola známa reštaurácia Le Jardin, ktorú často navštevujú cudzinci. "Polícia oblasť uzavrela," citovala agentúra DPA hovorcu afganského ministerstva vnútra. Hoci prvé správy naznačovali, že sa po výbuchu na mieste strieľalo, reportér DPA, ktorý sa nachádzal v blízkosti, žiadnu streľbu nepočul.

Podľa agentúry Reuters boli výbušniny umiestnené v aute zaparkovanom pred reštauráciou obľúbenou u afganských predstaviteľov a zahraničných diplomatov. Zatiaľ neprišli správy o škodách alebo obetiach.

Nedávno sa Taliban prihlásil k zodpovednosti za samovražedný útok neďaleko kábulského letiska, ktorý jedného človeka zabil a 33 zranil. Predstavitelia Afganistanu, Pakistanu, USA a Číny by sa mali stretnúť 11. januára v Pakistane a pokúsiť sa dohodnúť na podmienkach pre nové mierové rokovania s Talibanom, ktoré sa bez úspechu skončili vlani v júli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu