Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Úspech českých kriminalistov: Po 12 rokoch odhalili pomocou DNA vraždu tehotnej ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: policie.cz)

KLADNO - Českým kriminalistom sa po 12 rokoch podarilo za pomoci testov DNA objasniť brutálnu vraždu, ktorej obeťou sa v marci 2003 v okolí Kladna stala vtedy 30-ročná Alena B. Obeť bola v požehnanom stave.

Pátranie, ktoré začalo krátko po náleze tehotnej ženy očakávajúcej dvojčatá, želaný výsledok neprinieslo. Totožnosť páchateľa zostávala po roky zahalená rúškom tajomstva. Medzičasom 39-ročný niekdajší robotník na lise Jaroslav M., ktorého usvedčilo porovnanie vzoriek jeho DNA s biologickými vzorkami z miesta činu, je už za mrežami. V prípade potvrdenia viny súdom mu hrozí doživotný trest väzenia. Informácie priniesli internetové vydanie denníka Blesk a internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu Štěpánku Zatloukalovú. 

Motív činu kriminalisti zatiaľ nezverejnili, zdôvodňujú to pokračujúcim vyšetrovaním kauzy. Stredočeskí kriminalisti očakávajú pri objasnení pozadia tohto zločinu aj pomoc verejnosti, tak aj kamarátov a bývalých spolupracovníkov zadržaného muža z medzičasom skrachovanej kladnianskej firmy Barco Manufacturing, či dvoch žien a muža slovenskej národnosti, ktorí okrem iných s ním bývali na ubytovni v Kladne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu