Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Putin ide na dračku: Kalendár s prezidentom Ruska sa predáva ako teplé rožky

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Fanúšikovia ruského prezidenta Vladimira Putina si teraz môžu dopriať celý rok so svojím idolom. Teda ak si zakúpia kalendár "Celý rok s prezidentom Ruska". Náklad je podľa serveru americkej televízie CNN ale obmedzený, a tak sa nemusí na každého dostať.

Na novom ruskom kalendári sa zabáva celý svet: Putin v ňom odhalil všetky radosti života

Každý mesiac sú v kalendári fotografie zachytávajúce hlavu štátu v niektorej z mnohých rolí, od zapaľovania sviečok v kostole, cez zdvíhanie činiek v posilňovni, v námorníckej uniforme. Samozrejme nechýba ani po pás vyzlečený Putin pri chytaní rýb. Inšpiratívne citáty siahajú od ospevovanie duchovna (pravoslávni Rusi oslavujú Vianoce v januári), cez ospevovanie krás ruskej prírody a ruských žien a sily ruskej armády až po prejavy vrelých citov k zvieratám a budúci novoročný prejav.

"Kalendár ide na odbyt ako teplé žemle. Kúpili sme v jednom moskovskom kiosku posledný kúsok," uviedla americká televízia CNN na svojom webe. "Kalendár s Vladimirom Putinom očaril Západ," poznamenal ruský server Ridus k záplave komentárov najmä v britských médiách.

Kalendár vyšiel s počtom nákladov 200.000 kusov, čo na viac ako desaťmiliónovou ruskú metropolu nie je veľa, najmä keď Putinova popularita medzi Rusmi sa podľa prieskumov stále drží nad 80 percentami.

Na koho sa nedostalo, môže si zaobstarať snáď nejaký iný kalendár s Putinom. Dielo nazvané Vladimir 2016 od Nikolaja Budajeva si ale robí pravdepodobne žarty z budúcich činov hlavy štátu v budúcom roku, od hackerského prieniku do databáz Pentagonu za prispenia zbehlého agenta Edwarda Snowdena cez vedenie ľudstva k svetlejšej budúcnosti až po odpočinok v Taliansku po referende o pripojení k Rusku. 

Okrem Putina sa dostal rad aj na ďalších: napríklad premiér Dmitrij Medvedev so sekerou v ruke "rieši problémy poľnohospodárstva", alebo Alexej Navalnyj "sa lieči z nevlasteneckých nálad na Kryme".

Viac o téme: Vladimir PutinCelý rok s prezidentom Ruska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu