Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Explózia rodinného domu v Českých Budějoviciach: Pri požiari zahynuli traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: novinky.cz)

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Po výbuchu a požiari v rodinnom dome v Českých Budějoviciach dnes zomreli traja ľudia - muž a žena stredného veku a maloletý chlapec. Pôvodné informácie od polície hovorili o jednom mŕtvom.

U všetkých obetí bola nariadená súdna pitva. Príčiny a ďalšie okolnosti nešťastia sa vyšetrujú. K ich objasneniu by mal v piatok pomôcť aj špeciálne vycvičený policajný pes. Povedal to hovorca juhočeskej polície Miroslav Doubek.

Ženu a dieťa našli hasiči až po likvidácii požiaru a záverečnom prieskume objektu. Policajný hovorca uviedol, že obete boli obyvateľmi domu, nepotvrdil však, či boli v príbuzenskom vzťahu. "Obete už máme stotožnené, ale najskôr musíme informovať pozostalých," povedal Doubek.

K výbuchu a následnému požiaru garáže a potom celého priľahlého domu vyrážali hasiči a policajti krátko po poludní. Vzhľadom k mohutnosti požiaru policajti ulicu uzavreli a dopravu presmerovali na obchádzkovú trasu. "Ľudia z okolitých domov boli kvôli bezpečnosti do likvidácie požiaru vyzvaní na opustenie svojich domovov," uviedol hovorca.

Po uhasení garáže bola vnútri nájdená mŕtvola muža. Po dohasení celého domu našli hasiči ďalšie dve obhorené telá. Prípad prevzali českobudějovickí kriminalisti. "Podľa statika je dom nestabilný, ak sa v najbližších chvíľach sám nezrúti, určite bude strhnutý," uviedol Doubek.

Primátor Českých Budějovíc Jiří Svoboda (ANO)  povedal, že bol na mieste udalosti a podľa jeho informácií "ten dom asi spadne sám". "Na mieste sú stále hasiči a hliadky mestskej polície. Prípadná riadená demolácia záleží od rozhodnutia statika," dodal primátor

Viac o téme: Česká republikaČeské Budějovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu