Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Američania a Briti vydali varovanie: Našim občanom hrozí v Pekingu nebezpečenstvo!

Západným občanom vraj hrozí v čínskej štvrti nebezpečenstvom Zobraziť galériu (3)
Západným občanom vraj hrozí v čínskej štvrti nebezpečenstvom (Zdroj: SITA)

PEKING – Občania USA a Británie sa majú v čase vianočných sviatkov vyhýbať rušnej pekinskej štvrti San-li-tchun. Varovanie dnes vydali veľvyslanectvá oboch krajín v Číne. Získala údajne informáciu, že západným občanom tam hrozí nebezpečenstvo. K varovanie sa neskôr pripojili aj Francúzska a Austrálie.

Vo štvrti sídlia zastupiteľské úrady mnohých krajín, sú tam nákupné strediská a tiež nočné podniky. Úrady vyzývajú občanov k mimoriadnej opatrnosti. Nič podrobnejšie o povahe hrozby nie je známe a podľa agentúry AFP nie je v komunistickej Číne podobný krok veľmi obvyklý, pretože tamojšie inštitúcie sú schopné bezpečnosť zaistiť.

Západným občanom vraj hrozí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Čínske médiá oznámili, že miestne úrady vyhlásili okolo nákupných a zábavných centier žltý, podľa AP druhý najnižší, bezpečnostný stupeň kvôli "bezprostredne hroziacemu ohrozeniu". Agentúra Reuters napísala, že tento stupeň sa vyhlasuje zvyčajne kvôli hrozbe bombového útoku alebo pri pátraní po výbušninách.

Západným občanom vraj hrozí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

V okolí amerického veľvyslanectva boli sprísnené bezpečnostné oparenia a polícia tam vyslala svoje vozidlá. Zvýšený počet policajtov je aj v nákupnej zóne v San-li-tchun a ulice vedúce k ambasádam boli uzavreté. Tieto opatrenia budú platiť až do Nového roka. Vo štvrti San-li-tchun boli západní cudzinci už niekoľkokrát napadnutí. V auguste tam Číňan ozbrojený mečom zaútočil na občana Francúzska a zabil jeho čínsku manželku.

 

Viac o téme: PekingVeľká BritániaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu