Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V psychiatrickej liečebni v Rusku horelo: Zomrelo 23 ľudí, rovnaký počet je zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ALFEROVKA - Dvadsaťtri pacientov zomrelo a ďalších 23 utrpelo zranenia pri požiari, ktorý v noci nadnes zachvátil neuropsychiatrickú kliniku v dedine Alfiorovka vo Voronežskej oblasti, približne 600 kilometrov južne od ruského hlavného mesta Moskva. Na základe informácií záchrannej služby to oznámila agentúra AP.


Zostávajúcich 24 pacientov bolo bezpečne evakuovaných do iných liečebných zariadení. Štyria zdravotníci, ktorí na tejto klinike v Novochopiorskom okrese pracovali, zranenia neutrpeli.Príčinu požiaru, ktorý vypukol v sobotu neskoro večer, sa bezprostredne nepodarilo určiť. Požiar jednoposchodovej tehlovej budovy uhasili okolo 03.00 h miestneho času (01.00 h SEČ).
 

Požiar sa začal v oddelení pre nechodiacich pacientov, spresnil v ruskej štátnej televízii predstaviteľ záchrannej služby Igor Kobzev. Podľa jeho slov bolo 39 pacientov kliniky imobilných a zachránených museli z budovy vynášať.Všetci pacienti Novochopiorskej neuropsychiatrickej kliniky boli muži a tí, ktorí pri požiari zahynuli, mali podľa zoznamu zverejneného záchrannou službou 46-78 rokov.

Viac o téme: PsychiatriaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu