Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Netradičná návšteva: Muž preliezol plot a namieril si to rovno k Obamovcom!

Joseph Caputo počas dňa vďakyvzdania preliezol plot Bieleho domu Zobraziť galériu (3)
Joseph Caputo počas dňa vďakyvzdania preliezol plot Bieleho domu (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Muž preskočil vo štvrtok plot a dostal sa na trávnik okolo Bieleho domu, keď bol doma prezident USA Barack Obama a s rodinou slávil Deň vďakyvzdania. Informovala o tom americká Tajná služba, ktorá dnes muža identifikovala ako Josepha Caputa.

Caputo preliezol severný plot areálu o 14.45 h miestneho času (20.45 h SEČ) a okamžite ho zatkli, uviedol podľa tlačovej agentúry DPA hovorca Tajnej služby Robert Hoback.Tajná služba dočasne uzatvorila niektoré úseky komplexu Bieleho domu a ešte ich prehľadávala. Muž bude oficiálne obvinený, dodal Hoback.Fotografie odvysielané spravodajskou televíziou CNN zachytávali muž zavinutého do americkej vlajky, ako zlieza z plota, ktorý obkolesuje areál Bieleho domu. Na ďalšej fotografii stojí muž na trávniku s rukami zdvihnutými nad hlavu na znak víťazstva.

Bezpečnostné opatrenia v Bielom dome a jeho okolí sú niekoľko posledných mesiacov posilnené, a to po medializovanom incidente, keď sa inému mužovi podarilo preskočiť plot a dostať sa s nožom až do budovy. Medzi opatreniami sú aj také úpravy plota, aby bolo pre ľudí ťažšie ho preliezť. Bývalá riaditeľka Tajnej služby Julia Piersonová musela vlani odstúpiť pre sériu incidentov, keď bola narušená nielen bezpečnosť sídla americkej výkonnej moci, ale aj bezpečnosť na Obamových cestách.

Joseph Caputo počas dňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Obama, jeho manželka a dve dcéry strávili Deň vďakyvzdania v Bielom dome pri tradičnej večeri, ktorá pozostávala z pečeného moriaka, šunky, brusnicovej omáčky, plnky z kukuričného chleba a ďalších tradičných jedál. Deň vďakyvzdania slávili Američania práve v období zvýšených bezpečnostných obáv po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra, keď zahynulo 130 ľudí a ďalších vyše 350 utrpelo zranenia. 

Joseph Caputo počas dňa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Barack ObamaBiely domDeň vďakyvzdaniaJoseph Caputo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu