Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Francúzskom preletela ďalšia vlna strachu: Hrozí útok chemickými zbraňami?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

PARÍŽ – Z parížskej nemocnice Necker minulý týždeň zmizlo niekoľko kusov špeciálnych ochranných kombinéz, aké sa používajú napríklad pri kontakte s osobami nakazenými vírusom ebola, informovala televízia BFMTV. Podľa iných médií v sklade chýba aj špeciálna obuv a masky.

Správa vyvolala znepokojenie po tom, ako Paríž zažil sériu útokov z 13. novembra, po ktorých sa objavilo podozrenie, že by mohlo dôjsť aj k útokom chemickými a biologickými zbraňami, pred čím varoval francúzsky premiér Manuel Valls.

Parížska nemocnica podala v súvislosti so zmiznutím kombinéz trestné oznámenie. Špeciálne odevy sa nachádzali v časti skladu, kam je vstup možný len po zadaní kódu - táto nemocnica je totiž pracoviskom, kde hospitalizujú pacientov s podozrením na nákazu vírusom eboly. Tieto priestory sa zvyčajne kontrolujú raz do týždňa. Väčšinu skladu zaberá bežne používaný zdravotný materiál a pomôcky.

V súvislosti s Vallsovým varovaním pred potenciálnymi chemickými a biologickými útokmi francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian v nedeľu ubezpečil, že boli prijaté všetky dostupné opatrenia na zvýšenie bezpečnosti tzv. citlivých objektov, vrátane napríklad parížskych vodární.

Viac o téme: EbolaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu