Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Desivé zábery parížskej masakry: Minúty hrôzy besnej streľby pred reštauráciou

Vľavo hore vidno po ulici pobehujúceho teroristu so zbraňou Zobraziť galériu (2)
Vľavo hore vidno po ulici pobehujúceho teroristu so zbraňou (Zdroj: Foto: YouTube/DailyMail)

PARÍŽ - Šokujúce zábery, ktoré zachytila kamera jednej z parížskych reštaurácií počas besnenia teroristov, vám vyrazia dych. Minúty plné hrôzy a strachu vháňajú slzy do očí. Bezmocnosť na jednej strane a neuveriteľná krutosť na druhej. Pozrite si desivé okamihy, ktoré prežili obyčajní ľudia na vlastnej koži. Zábery zverejnil britský denník Daily Mail na svojom webe.

Na videozázname vidno ako sa pred reštauráciou pohybuje beštiálny vrah. V rukách drží automatickú pušku AK-47, strieľa okolo seba do každého, kto sa hýbe. Ľudia v panike vbehujú do reštaurácie, s cieľom ukryť sa pred psychopatom. Na záberoch jen zachytené, ako sa vydesení schovávajú v priestoroch podniku.

Útočník pokračuje v paľbe na budovu. Po chvíli zbadá na ulici na chodníku ženu, ktorá sa nestihla ukryť, a namieri na ňu kalašnikov. Chce vykonať krutú popravu, no zbraň sa mu zasekne. To využije vydesená žena a z miesta uteká preč.

Daily Mail predpokladá, že strelec zodpovedný za útok na reštauráciu, ktorej názov z bezpečnostných dôvodov nezverejnili, je 26-ročný Belgičan Salah Abdeslam. Po masakre utiekol z Paríža kvôli chybe polície na francúzsko-belgickej hranici, je stále na slobode.

Salah Abdeslam
Zobraziť galériu (2)
Salah Abdeslam  (Zdroj: SITA)

Aj keď zábery vyzerajú desivo, je veľkých šťastím, že v reštaurácii nikto nezomrel, ba dokonca sa ani vážne nezranil. Guľka ale, žiaľ, od chrbta zasiahla muža, ktorý vyšiel z podniku, zomrel na ulici. 
 
Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

Viac o téme: Teroristiútok Paríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu