Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Putin už stratil všetky zábrany: Prelomíne všetky obranné systémy spojencov, odkázal

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko vyvinie útočný systém, ktorý bude schopný preniknúť akoukoľvek protiraketovou obranou. V utorok to na rokovaní o rozvoji ruských ozbrojených síl vyhlásil Vladimír Putin. Moskva dlhodobo protestuje proti budovaniu protiraketového štítu USA, pretože podľa Ruska naruší rovnováhu medzi oboma veľmocami.

Zlá správa pre Rusko, podľa expertov smeruje k bankrotu: Hrozí chudoba ako v Sovietskom zväze!

"Rusko prijme nevyhnutné odvetné opatrenia na posilnenie kapacity svojich strategických jadrových síl. Taktiež budeme pracovať na našom systéme protiraketovej obrany. Najprv, ako sme opakovane hovorili, budeme pracovať na útočných systémoch schopných prekonať akúkoľvek protiraketovú obranu," citovala Putina agentúra RIA Novosti. 

Ruský prezident na schôdzke s predstaviteľmi ruského obranného priemyslu v čiernomorskom letovisku Soči zopakoval, že zmienky o hrozbách, ktoré údajne predstavuje jadrový program Iránu a Severnej Kórey, zakrývajú skutočný úmysel USA, a to je dosiahnutie vojenskej prevahy. 

Putin už stratil všetky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

"Iránska a severokórejská hrozba jadrových rakiet len zakrýva skutočné plány. Ich skutočným cieľom je neutralizovať strategický jadrový potenciál iných jadrových štátov, v prvom rade Ruska, výnimkou sú Spojené štáty a ich spojenci," povedal Putin. Poukázal na pokračujúci vývoj americkej protivzdušnej obrany, a to aj napriek skutočnosti, že v lete došlo k uzavretiu dohody s Iránom ohľadne jeho jadrových ambícií. 

"V uplynulých troch rokoch (ruské) zbrojovky vyvinuli a úspešne otestovali niekoľko pokročilých zbraňových systémov, ktoré sú schopné plniť úlohy v podmienkach vrstvenej protiraketovej obrany. Ozbrojené sily začali dostávať tieto systémy tento rok," dodal šéf Kremľa. 

Putin tento rok v júni pri príležitosti začatia výstavy a konferencie o vojenskej technike Armija-2015 v Kubinke pri Moskve vyhlásil, že ruský jadrový arzenál do konca roka posilní viac ako 40 nových medzikontinentálnych striel schopných preniknúť akoukoľvek protiraketovou obranou.

Viac o téme: Vladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu