Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Česku sa prevalil obrovský škandál s vodičákmi: Miliónové kšefty pre Nemcov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KARLOVE VARY – Desiatky nemeckých motoristov si zrejme zaobstarali v ČR ilegálne vodičské preukazy. Informovali o tom tlačová agentúra DPA a internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na karlovarskú políciu. Tá pre účasť na nezákonných obchodoch v objeme rádovo miliónov Kč zadržala majiteľa nemeckej autoškoly a dve české súdne tlmočníčky.

Nemci, ktorí doma prišli o vodičské preukazy kvôli alkoholu alebo drogám, si ich v Karlových Varoch kupovali za rádovo tisícky eur. Podozrivých v kauze momentálne policajní vyšetrovatelia vypočúvajú, uviedla pre DPA hovorkyňa polície Kateřina Böhmová.

Podľa jej slov nemuseli Nemci, ktorí zaplatili po 3000 eur, absolvovať ani teoretickú, ani praktickú prípravu určenú pre uchádzačov o vodičské preukazy. Česká polícia podľa oficiálnych informácií pozná doteraz 79 prípadov manipulácie s procesom získania vodičských preukazov, je však pravdepodobné, že toto číslo nebude ani zďaleka konečné a vyšplhá sa na viac ako 200.

Vyšetrovanie kauzy si vzhľadom na rafinované metódy páchateľov vyžiadalo doteraz napriek spolupráci českých kriminalistov a ich kolegov z Bavorska a Bádenska-Württemberska viac ako rok.

Viac o téme: Karlove Vary
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu