Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pasažieri zažili let ako zo zombie hororu: Cestujúci (†24) pohrýzol suseda, potom záhadne zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

DUBLIN - Mladý Brazílčan cestoval včera popoludní s leteckým dopravcom Aer Lingus z Lisabonu do Dublinu, keď ho zrazu niečo rozrušilo a začal byť násilnícky. Pohrýzol spolucestujúceho, ktorý pomáhal posádke ho utíšiť, a tak museli pristúpiť k jeho spútaniu. O chvíľu však upadol do bezvedomia a ocitol sa v kritickom v stave. Lekárskej pomoci sa už nedožil.

SELFIE  z pekla: Po tomto VIDEU si už nikdy nebudete chcieť robiť fotografie samých seba

"Zvuk, ktorý vydával, som nikdy predtým nepočul a nikdy viac by som ho ani počuť nechcel," povedal svedok pre Cork’s 96FM a opísal tieto zvuky ako "hrdelné". "Bolo to ako hlboká úzkosť, to je najlepší spôsob, ako to môžem popísať," dodal.

Kapitán lietadla po tomto incidente kontaktoval vežu a vyžiadal si lekársku pomoc. Let bol presmerovaný do Corku, kde pristál približne o 17.40. Zdravotníci však nedokázali muža zachrániť a krátko nato ho prehlásili za mŕtveho.

Jeho telo previezli do fakultnej nemocnice, kde bude vykonaná pitva. Tá by mohla vniesť do tohto záhadného prípadu viac svetla. Vyšetrovatelia totiž zatiaľ veľa indícií nemajú, hoci zatkli ženu, ktorá obeť pravdepodobne sprevádzala, kvôli podozreniu pre obchodovanie s drogami.

Portugalčanku (44) si vzali na mušku po tom, čo prehľadali batožinu pasažierov a našli dva kilogramy prášku, o ktorom sa domnievajú, že ide o drogy. Ženu predviedli na výsluch a nález odoslali na analýzu.

 

The Brazilian man was travelling from Lisbon to Dublin on Sunday afternoon when he became agitated, attacked a fellow passenger and had to be restrained by crew

Posted by The Irish Times on 19. október 2015

Údajne sedela vedľa mladíka a po jeho prehlásení za mŕtveho sa vyjadrila, že ho pozná. Pitva by tak mala dokázať alebo vyvrátiť, či obeť mohla požiť látku, ktorá ju priviedla do stavu nepríčetnosti a agresie. Napadnutý a pohryzený muž skončil v starostlivosti lekárov.

Vyšetrovatelia majú k dispozícii svedecké výpovede šiestich členov posádky a 168 cestujúcich, ktorí odlietali z Lisabonu o 15.30. Stroj zostal na letisku v Corku, pretože ho museli preskúmať ako miestu činu. Technickí odborníci majú dnes vykonať jeho kompletnú forenznú prehliadku.

Podľa dostupných informácií muž sedel v zadnej časti lietadla. Jeho rodinu sa včera večer snažila kontaktovať polícia prostredníctvom brazílskeho veľvyslanectva v Dubline.

Viac o téme: Aer Lingus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu