Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Počet obetí bombového útoku v Ankare stúpol: Je ich už vyše sto

Stáli sme po členky v krvi a volali o pomoc, povedali ľudia útokoch, ktoré sa odohrali v tureckej Ankare.
Stáli sme po členky v krvi a volali o pomoc, povedali ľudia útokoch, ktoré sa odohrali v tureckej Ankare. (Zdroj: SITA)

ANKARA - Na 102 sa zvýšil počet osôb, ktoré zomreli v dôsledku bombového útoku na účastníkov prokurdského mierového zhromaždenia z minulej soboty v tureckom hlavnom meste Ankara, po tom, čo svojim zraneniam podľahol ďalší človek.

O najnovšej bilancii obetí najtragickejšieho teroristického atentátu v dejinách moderného Turecka informovala v noci nadnes turecká štátna tlačová agentúra Anadolu. Všetky obete útoku pri železničnej stanici v Ankare boli okrem jednej už identifikované, približuje nemecká agentúra DPA.

V súvislosti s vyšetrovaním incidentu je vo vyšetrovacej väzbe 13 ľudí, spresnila Anadolu. Vláda však odmieta potvrdiť správy médií, že by bombový útok mala na svedomí teroristická organizácia Islamský štát (IS).

Na zhromaždení v Ankare 10. októbra sa zišli tureckí i kurdskí mieroví aktivisti, ktorí chceli vyzvať na posilnenie demokracie v Turecku a na zastavanie ozbrojených zrážok medzi kurdskými povstalcami a tureckými bezpečnostnými silami. Tie si od začiatku júla vyžiadali už vyše 100 obetí na životoch.

Viac o téme: Bombový útokAnkara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu