Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zamestnancov českých aeroliniek napadli na letisku v Izraeli: Cestujúci sa báli letieť

Lietadlo spoločnosti Travel Service.
Lietadlo spoločnosti Travel Service. (Zdroj: travelservice.aero)

TEL AVIV - České aerolinky zažili poriadne napäté chvíle pred štartom z Izraela. Pasažieri, ktorí mali do lietadla nastúpiť, napadli posádku. K incidentu muela byť privolaná polícia. Čo bol dôvod nespokojnosti?

Pasažieri z Izraela mali letieť z letiska Bena Guriona do Paríža. No keď sa dozvedeli, že budú letieť s českou leteckou spoločnosťou a nie s izraelskou, odmietli nastúpiť. Vraj bude ohrozená ich bezpečnosť. Pasažieri začali byť natoľko agresívni, že napadli a vynadali posádke. K incidentu musela byť privolaná polícia, aby uhasila rozvášnených pasažierov. Informoval o tom portál ynetnews.com.

"Zaplatil som si let s izraelskou spoločnosťou, preto nechcem letieť s českou," povedal pre portál Yossi. "Cítim sa bezpečne jedine s izraelskou spoločnosťou," dodal muž. Po príchode polície sa viacerí cestujúci ukľudnili, no niektorí stále odmietli nastúpiť na palubu.

Ďalšou cestujúcou bola Daniela. Tá sledovala správanie sa ľudí voči posádke. Podľa nej jej nadávali a napadli ich členov. "Bol tam veľký zmätok, pre potýčky musela byť privolaná polícia. Let meškal hodinu. Jeden z pasažierov stále rozdúchaval vášne."

Izraelské aerolinky Arkia sa zastali českej spoločnosti Travel Service. "České aerolinky sú jednými z najväčších a najspoľahlivejších spoločností v Európe a pravidelne lietajú medzi Izraelom a Európou. Sme ohromení neprimeranou reakciou niektorých cestujúcich. Tým, čo nastúpili, želáme príjemný let."

Viac o téme: LietadloSpoločnosťTravel ServiceIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu