Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Putin zatelefonoval Eltonovi Johnovi: Plánuje s ním stretnutie

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes telefonoval s britským spevákom a skladateľom Eltonom Johnom, ktorému oznámil, že by sa s ním rád stretol a porozprával. Informoval o tom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

K telefonickému rozhovoru prišlo týždeň po tom, ako Eltonovi Johnovi zatelefonovali dvaja ruskí komici - Vladimir Krasnov a Alexej Stoljarov - pričom sa jeden z nich vydával práve za Putina, pripomína v správe agentúra Reuters. Zabávači - v Rusku známi svojimi kanadskými žartmi, ktorých obeťami často bývajú celebrity a politici - uskutočnili telefonát v mene ruského prezidenta deň po tom, ako Elton John počas svojej návštevy ukrajinskej metropoly Kyjev vyslovil želanie stretnúť sa s Putinom a hovoriť o právach gejov. Spevák na žart reagoval zmierlivo prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti Instagram, pričom pozornosť chcel pritiahnuť práve na diskrimináciu sexuálnej menšiny. "Žartíky sú vtipné. Homofóbia však vtipná nie je nikdy," napísal pod fotografiou muža so zakrvavenou tvárou, ktorý bol zjavne obeťou homofóbne motivovaného násilia.

Dmitrij Peskov uviedol, že ruský líder dnes spevákovi naozaj zatelefonoval. "Putin mu zavolal a povedal: Viem, že nejakí chlapíci si z vás vystrelili, ale nebuďte urazený. Sú to neškodní ľudia, čo však samozrejme neospravedlňuje to, čo spravili," povedal Peskov. Putin vraj Johnovi zároveň povedal, že sa s ním rád stretne a prediskutuje akúkoľvek tému, o ktorú bude mať spevák záujem, ak sa im podarí zosúladiť pracovné povinnosti. Rusko je terčom kritiky zo strany Západu a ľudskoprávnych organizácií od roku 2013, keď do platnosti vstúpil zákon zakazujúci šírenie "homosexuálnej propagandy" medzi mladými ľuďmi.Samotný Putin vyhlásil, že voči homosexuálom zaujatý nie je. Viacero z jeho vyjadrení na adresu sexuálnych menšín však aktivisti označili za nejednoznačné až hanlivé. Elton John je jedným z najviditeľnejších bojovníkov za práva gejov a lesieb.

Viac o téme: Vladimir PutinElton John
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu