Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štyri roky po smrti Demitru: V Rusku padne verdikt nad vinníkmi havárie

Od tragédie ubehli už štyri roky.
Od tragédie ubehli už štyri roky.

JAROSLAVĽ - Rozsudok v kauze tragickej havárie ruského lietadla s hokejistami klubu Lokomotiv Jaroslavľ, pri ktorej pred štyrmi rokmi zahynuli traja Česi a Pavol Demitra, má dnes padnúť pred ruským súdom. Po deviatich mesiacoch by mal skončiť proces, v ktorom ruskí vyšetrovatelia našli jediného vinníka: pre riaditeľa leteckej spoločnosti Jak-servis jžiadajú prokurátori šesť rokov väzenia. Sám Timofejev vinu necíti.

Pri leteckom nešťastí zahynuli v septembri roku 2011 hokejisti a funkcionári klubu Lokomotiv Jaroslavľ vrátane českých hráčov Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka a slovenského hokejistu Pavla Demitru. Podľa správy expertov piloti stroja spôsobili katastrofu tým, že mimovoľne brzdili, lietadlo nedosiahlo potrebnú rýchlosť a havarovalo. Timofejev bol v leteckej firme zodpovedný za prípravu pilotov, ktorí podľa žaloby na prevádzku strojov Jak-42 neboli dostatočne preškolení.
 
Pri vyhlásení rozsudku bude prítomná verejnosť i novinári, kvôli veľkému záujmu verdikt padne v rozľahlejšom sále jaroslavľského súdu vyššej inštancie. Žaloba žiada pre obvineného šesť rokov väzenia, žiadosť výrobcu lietadiel Jak-42 o kompenzáciu vo výške 20 miliónov rubľov súd neuznal. Timofejev tvrdí, že haváriu nespôsobil nedostatočný výcvik pilotov, ale nesprávne rozloženie nákladu v lietadle. Pri nešťastí zahynulo 44 ľudí, prežil jediný.
Viac o téme: JaroslavľPavola Demitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu