Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útok na Islamský štát: Lietadlá sýrskej armády bombardovali ich hlavné mesto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Sýrske bojové lietadlá bombardovali dnes mesto Rakka v severnej Sýrii, slúžiace defacto ako hlavné mesto extrémistickej skupiny Islamský štát (IS), informovala agentúra Reuters citujúc tamojších aktivistov.

Reuters dodal, že dnešnú ofenzívu v oblasti, ktorá býva tiež častým terčom náletov spojeneckých strojov pod spoločným velením USA, podnikla sýrska armáda v nezvyčajne silnom rozsahu.

Sýrska aktivistická skupina Raqqa is Being Slaughtered Silently (Rakka je masakrovaná v tichosti) na svojom účte na sociálnej sieti Twitter napísala, že "stíhačky režimu" podnikli viac ako 12 náletov na mesto, ktoré je hlavnou základňou IS v Sýrii s tým, že zverejnili osem cieľov. "Máme informácie o veľkom počte obetí a zranených," uviedli vo svojom vyhlásení aktivisti pracujúci proti IS.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) pre Reuters potvrdilo, že bojové stíhačky patriace pravdepodobne sýrskej armáde podnikli najmenej 11 leteckých útokov. Konkrétne údaje o počte obetí, zranených či rozsahu škôd zdroje nešpecifikovali.

Viac o téme: útok RakkaIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu