Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Malý hrdina: V divočine Yellowstonského parku prežil šesť týždňov

Jade s majiteľom Zobraziť galériu (3)
Jade s majiteľom (Zdroj: SITA)

YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÝ PARK - Zatúlaný austrálsky ovčiarsky pes prežil 42 dní v divočine Yellowstonského národného parku, ktorú okrem iných obývajú medvede grizly či vlky, informovala agentúra Associated Press.

"Je kosť a koža, ale inak vyzerá úplne v pohode," uviedol David Sowers z Colorada, ktorý je majiteľom približne ročnej fenky Jade. 

Podľa Sowersa Jade ušla 23. júla po tom, čo sa auto, v ktorom sa viezol spoločne s priateľkou Laurou Gilliceovou počas cesty v parku čelne zrazilo s iným vozidlom. "Keď sa ju snažili dostať z auta, ušla do lesa. Keď už bola preč nejakých 15 dní, myslel som si, že už je preč navždy," povedal majiteľ. 

Napriek tomu Sowers s priateľkou vyvesili počas uplynulých týždňov v parku plagáty a spustili aj kampaň na internete s cieľom nájsť stratenú Jade. Keď viacerí návštevníci parku uviedli, že psa zazreli, Sowers sa spolu s priateľkou niekoľkokrát do parku vrátili, až pokým ju v piatok ráno nenašli. 

V ten deň bola Gilliceová so svojím ďalším psom na prechádzke v parku, keď na lúke zazreli "niečo čiernobiele". "O menej než minútu sa Jade rozbehla ku mne," uviedla šťastná majiteľka. "Je to zázrak," dodala. 

"Príliš som sa nedržal pokynov lekárov," uviedol Sowers, ktorý pri autonehode utrpel zranenia rebier, nohy a ruky. "Hovorili mi, aby som to nerobil, ale ja som chcel nájsť svojho psa," uviedol Sowers. 

Viac o téme: PesJadeYellowstonský národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu