Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Morbídny omyl z Ruska: Zamenili mŕtvoly, smrť vraj mení podobu ľudí na nepoznanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Škandál so zámenou nebožtíkov trápi mesto Sortavala v Karélii na severozápade Ruska.

"Miestni občania, ktorí sa prišli rozlúčiť so zosnulou, boli nepríjemne udivení, keď do pohrebnej sály priniesli telo iného človeka," napísal server FlashNord. Pri vyšetrovaní vyšlo najavo, že nebožku, ktorá ten deň mala mať pohreb, pochovali už o deň skôr úplne cudzí ľudia.

Tí síce tiež mali silné pochybnosti, či zosnulá je "ich", ale pracovníci márnice ich dokázali presvedčiť, že všetko je v poriadku: "Netrápte sa, je to vaša príbuzná. Proste smrť mení podobu, niekedy dokonca na nepoznanie."

"Rozlúčiť sa prišlo veľa ľudí, ktorí prišli množstvom áut, dokonca aj autobusmi. Panoval veľký žiaľ a potom strašné nedorozumenie. V rakve neleží správny nebožtík!" citoval server newsru.com očitého svedka.

Vyšetrovanie má dospieť k záveru počas desiatich dní, už teraz však panuje podozrenie, že už v domove dôchodcov, kde obe ženy zomreli, došlo k zámene dokumentov. Nejde vraj o nijak výnimočný omyl. V meste Nižnij Novgorod minulý týždeň pohrebný ústav poplietol hneď tri mŕtvoly, v Kaliningradskej oblasti sa zase pozostalý súdi s márnicou o odškodnenie za zámenu mŕtvol.

Pohrebné služby v Rusku vraj pritom prvýkrát po štyroch rokoch zdraželi, čo sa ale bude týkať predovšetkým zimných pohrebov, keď hrobári požadujú príplatky.

Viac o téme: MŕtvolyZámena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu