Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

VIDEO tragického momentu na leteckej šou: Lietadlo dopadlo tesne vedľa davu, jeden mŕtvy

Asi 50-ročný pilot bol podľa svedectiev veľmi skúsený.
Asi 50-ročný pilot bol podľa svedectiev veľmi skúsený. (Zdroj: YouTube)

KLAGENFURT AM WÖRTHERSEE – Sled niekoľkých pádov malých lietadiel, ktoré v minulých týždňoch šokovali celú Európu, pokračuje. Na leteckých dňoch v rakúskej spolkovej republike Korutánsko, na juhu krajiny, počas nedeľňajšieho vystúpenia zomrel pilot malého dvojplošníka po tom, čo prudko dopadol na zem v blízkosti diváckeho priestoru.

Celú udalosť zachytil na video zo svojho mobilného telefónu jeden z divákov. Tesne po dopade počuť krik davu, ľudia s vystrašenými výrazmi v tvárach od miesta odchádzajú. Dlaňami si prikrývajú ústa, stroj s 50-ročným skúseným pilotom tvrdo dopadol na zem iba niekoľko metrov od nich počas akrobatického letu.

„Akcia bola po tragickej udalosti zrušená,“ informoval policajná šéfka Marianne Makoru a ozrejmila, že túto nehodu videlo asi 500 ľudí, ktorých bezpečnosť ale nebola ohrozená. Príčinu nešťastia už polícia vyšetruje, zatiaľ nikto netuší, čo sa mohlo stať. Pracuje sa aj so scenárom, že pilot pri poslednej vývrtke odpadol.

Po udalostiach z minulých týždňov, kedy pri podobných nehodách na Slovensku, v Česku, vo Veľkej Británii, Španielsku a Švajčiarsku zomrelo 22 ľudí, sa tak do čierneho zoznamu zapísalo aj Rakúsko. Otáznym ostáva, či sa po týchto udalostiach ešte nesprísnia podmienky leteckých dní, ktoré sú populárne aj na Slovensku.

Viac o téme: Letecké nešťastieMŕtvy pilot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu