Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V slávnom pamätníku zažili turisti minúty hrôzy: Od východu ich delilo 897 schodov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Technici sa pokúšajú zistiť, prečo sa v utorok večer pokazil výťah vo Washingtonovom pamätníku v hlavnom meste USA a desiatky návštevníkov tak museli zísť pešo stovky schodov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Hovorca Správy národných parkov (NPS) Mike Litterst uviedol, že technici tiež budú zisťovať, či problém postihne aj celú dnešnú prevádzku slávneho obelisku. O pamätník postavený na počesť prvého prezidenta USA Georgea Washingtona sa stará práve uvedená správa.

Hovorkyňa polície NPS Anna Roseová oznámila, že v utorok večer sa na vrchu pamätníka nachádzalo 40 až 60 ľudí, keď sa výťah pokazil s troma osobami vo vnútri. Výťah privolali na prízemie, ale už sa nemohol používať.

Roseová dodala, že hasiči pomohli odprevadiť návštevníkov dolu - vrátane dvoch tehotných žien, ktoré zniesli na stoličkách. Nikto však nepotreboval ošetrenie.

Policajná hovorkyňa už skôr povedala, že pamätník bude dnes zatvorený, a to dovtedy, kým sa neodstráni porucha výťahu. Litters však najnovšie oznámil, že o otvorení monumentu ešte nie je rozhodnuté.

Problémy s výťahom si vyžiadali zatvorenie obelisku, v ktorom sa nachádza 897 schodov, už niekoľkokrát za posledných niekoľko rokov, naposledy v júni.

Viac o téme: SchodyPamätníkPrevádzkaWashington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu