Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nové VIDEO z desivého pádu lietadla v Británii: Počet obetí stúpa

Miesto nehody
Miesto nehody (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Počet obetí sobotňajšej leteckej havárie historickej stíhačky na leteckej šou v Shorehame na juhu Británie by mohol vzrásť až na 20. Uviedla to dnes britská polícia, ktorú citovala spravodajská stanica BBC.

Vojenské lietadlo v sobotu po nevydarenom manévri dopadlo na diaľnicu A27. V čase nehody boli na mieste okrem áut tiež cyklisti a diváci pozorujúci šou. Oblasť, ktorú polícia stále prehľadáva, je veľmi rozsiahla.

Doposiaľ údaje hovorili o 11 mŕtvych, očakáva sa však, že toto číslo výraznejšie porastie, keď sa polícii pomocou žeriavu podarí odstrániť z cesty zvyšky áut a stíhačky. Stať by sa tak malo ešte dnes. Diaľnica, ktorá je hlavnou dopravnou tepnou južného britského pobrežia, je momentálne uzavretá.

"Je príliš skoro to vravieť, ale bol by som prekvapený, ak by počet obetí neprevýšil 11," uviedol asistent veliteľa sussexskej polície Steve Barry. Dodal však, že neočakáva, že by číslo presiahlo 20. Britský úrad pre civilné letectvo (CAA) dnes zároveň vyhlásil, že aj keď bezpečnostné štandardy v Británii považuje za jedny z najprísnejších na svete, bude sa teraz zaoberať tým, či by sa nedali ešte zlepšiť, informovala agentúra Reuters. Pilot lietadla, 51-ročný Andy Hill, leží v nemocnici v kritickom stave.

Viac o téme: AnglickoBrightonHawker Hunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu